Taxa pe link introdusa de Comisia Europeana

Se cunoaste faptul ca asa numita Comisie Europeana are in prim plan ca introducerea taxelor pentru orice tip de material preluat de pe internet. Acest lucru a fost pus in directiva chiar din luna septembrie a anului trecut, insa abia in daca de 23 septembrie a anului acesta va fi votata in Parlament. Cunoastem ca aceasta miscare este sustinuta de catre Ringier Axel Spriger (detinatoarea ziarului Libertatea din Romania), dar si de catre Grupul Partidului Popular European, unul dintre cele mai mari grupuri din Parlamentul European.

Acest ”proiect” include, de asemenea, orice tip de material care a fost preluat sub orice format. Aici se incadreaza si share-urile de pe Facebook, retwwet-urile de pe Twitter, dar si orice preluare asemanatoare. Vor aparea probleme si pentru utilizatorii formali ai internetului pentru ca acestia nu o sa mai poata publica orice articole, ci trebuie sa realizele doar articole cu continut original, iar in cazul in care un material este inspirat din alte surse trebuie sa platiti pentru acesta.

In mare parte ideea nu este chiar foarte rea, insa este prost formulata pentru ca nu exista undeva mentiuni legate de modalitatea de plata a materialelor preluate, iar in castig nu o sa iese editorii, ci doar marile grupuri de media.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *